18 Haziran 2008 Çarşamba

A LA CARTE SERVİS

Misafirlerimiz girişte Hostes ya da Şef tarafından karşılanır.

Rezervasyonlarına göre masalarına kadar eşlik edilir.

Sandalyeleri çekilip, oturmaları için misafirlerimize yardımcı olunur.

Menü kartları sunulur, günün özel yemeği varsa misafirlerimize tavsiye edilir.

Misafirlerin menüyü incelemesi için, masadan ayrılınır.

Misafirlerimizin hazır olduklarını görünce sipariş almak için masaya gideriz.

Herkesin adına sipariş veren yoksa, önce bayanların siparişleri alınır.

Mümkünse misafirin sağ tarafında durun.

Kibar ve hızlı olun.

Konuşurken sesinizi yükseltmeyin. Verilen siparişleri misafire tekrarlayın.

İki kişilik resmi yemeklerde erkeğe yönelmeliyiz ( bayan siparişini beye iletmiş olabilir ). Aksi durumda önce bayandan sipariş alırız.

Siparişleri temiz, düzenli ve okunaklı yazmalıyız.

Siparişle ilgili tüm bilgileri ( pişme derecesi, sosu …)eksiksiz yazmalıyız.

Siparişlerin sahipleri de belirtilmelidir.

Birinci ve ikinci yemeklerin arasına bir ayırıcı koyun.

Sipariş formunun biri sizde kalsın, diğerini de ilgili bölüme verin.

Siparişlerin takibi ciddi bir şekilde yapılmalıdır.

Masaya önce başlangıçlar, sonra ana yemekler birlikte servis edilir.

Yemekler pişme dereceleri işaretlenerek tepsiye konur.

Masada çocuk varsa önce çocuğa, sonra bayana servis yapılır.

Genel olarak servis sırası şöyledir:

Yaşlılar gençlerden önce,

Bayanlar beylerden önce,

Çocuklar bayanlardan önce.

En son evsahibi beyefendi.

0 yorum: