13 Temmuz 2008 Pazar

KAHVE SERVİSİ


KAHVE SERVİSİ

Yuvarlak tepsi, kahve fincanı, şekerlik, potlar gibi serviste kullanılan tüm malzemeler temiz ve hasarsız olmalı,
Süt ılık ve herkese yetecek miktarda olmalı,
Kahve fincanı ve potlar sıcak olmalı,
Kahve fincanı sapı kahve tabağına saat 3 yönünde, kaşık da saat 4 yönünde yerleştirilmeli,
Misafire servis edilirken aynı şekil korunmalı,
Tepsiye yerleştirirken potlar tepsinin garsondan yana olan tarafına konup, denge ve güvenlik sağlanmalı,
Şekerlikte şeker, esmer şeker ve sakarin olmalı ve içi tam dolu olmalı,
Servis sırasında samimi bir güler yüzle misafirlere yaklaşmalı,
Önce bayandan başlayarak servis yapılmalı,
Mümkün olduğunca, misafirlerin sağ taraflarından servis yapılmalı,
Misafir yemek ya da tatlı almıyorsa, servis misafirin önüne, alıyorsa saat 1 yönüne yapılmalı,
“ Hanımefendi / Beyefendi kahveniz “ diyerek misafirlere sunumda bulunulmalı ( özellikle masaya yaklaşıldığının farkında olmayan misafirlere ),
“ Kahvenizi servis etmemi, ister misiniz? Efendim “ diye sorup isteğe göre davranılmalı,
Süt servisi sorulup isteğe göre davranılmalı,
Şekerlik ve potlar masaya bırakılmalı,
“ Afiyet olsun “ diyerek masadan güler yüzle ayrılmalı.

0 yorum: