20 Ekim 2008 Pazartesi

Genel olarak içkiler

Kaynak

Mayalanan içkinin adı

Damıtılmış içkinin adı

Arpa

bira, ale

İskoç viskisi

Çavdar

çavdar birası

Çavdar viskisi

Mısır

mısır birası

Borbon viskisi

Buğday

buğday birası

Buğday viskisi, Korn (Almanya)

Pirinç

saki, sonti, makkoli, tuak

shochu (Japonya), soju (Kore), Huangjiu veBaijiu (Çin)

Armut ve elma dışındaki meyve suları

Şarap (genellikle üzümden)

Rakı, brendi, Konyak (Fransa), Branntwein (Almanya), Pisco (Peru/Şili)

Elma suyu

Elma şarabı, apfelwein

applejack (ya da elma brendisi), Calvados, cider, lambig

Armut suyu

perry, veya armut şarabı

Armut brendisi

Şekerkamışı suyu, molasses

basi, betsa

Rom, cachaça, aguardiente, guaro

Kaktüs meyvesi(agave) suyu

pulque

Tekila, mezcal

erik suyu

erik şarabı

slivovitz, tzuica, palinca

Üzüm cibresi

pomace şarabı

grappa (İtalya), Trester (Almanya), marc (Fransa)

Bal

mead

damıtılmış mead ("mead brendisi" ya da "bal brendisi")

Patates ve/veya tahıl

Patates birası

Votka: Ukrayna’da yetişen bir patates, aksi takdirde tahıl ya da normal patates. İsveç'te aquavit ya da brännvin, Danimarka'da akvavit, Norveç'te akevitt ve İzlanda'da brennivín diye anılan, patates veya tahıldan yapılan sert bir içki.

Süt

Kımız

Araka

Blogged with the Flock Browser

0 yorum: