BEYAZ ŞARAP SERVİSİ
- Önce sipariş edilen şarap seçilir
- Şişenin temizliğini kontrol edilir eğer tozlu ise etiketine zarar vermeden temizlenir
- Şişeyi şarap kovasına ¾ buz 2/4 su koyarak yerleştirin
- Kovanın altına bez peçete ve şarabı da servis ederken tutmak için üzerine 1 adet bez peçete koyun
- Mantarı ve folyoyu koyacağınız küçük bir tabak seçiniz
Şarabı Misafire Sunma
- Masanın baş tarafında diğer misafirleri rahatsız etmeden
- Peçete sağ ele alınır kovadan alınan şarap şişesi peçeteye yerleştirilir.
- Şişenin etiketi misafire çevrilmiş şekilde şarabı ısmarlayan misafire present ’e edilir.
- Misafire şarabın kaç yılının mahsulü olduğu ve hangi aromaları içerdiği veya varsa başka farklı özellikleri kısaca anlatılır.
- Misafirin onayı alındıktan sonra şişe kovaya yerleştirilir
- Peçete ile kovanın üzeri örtülür.
- Şişenin aliminyum folyası birinci boğumdan tirbuşon bıçağı ile düzgün şekilde kesilir
- Folyo garsonun yanında getirdiği küçük tabağa konur
- Şişenin ağız kısmı gerekliyse kağıt peçete ile temizlenir
- Mantarın orta kısmına gelecek şekilde tirbuşon yerleştirilirve açma işlemi yapılır
- Mantar kibarca kontrol edilir.tirbuşonun mantarı alttan delmemesine dikkat edilerek tirbuşon üst kısmındaki son kıvrım mantara batırılmaz.
- Mantarı yavaşça ve ses çıkarmadan çıkarmalıyız
- Çıkan mantar küçük tabağa bırakılır
- Şarap siparişi veren kişiye bardağa 2 yudumu geçmeyecek şekilde konarak tattırılır
- onaylanması üzerine masada varsa en yaşlı bayandan başlayarak servis edilir.
- Servis saat yönünün tersinedir
- En son şarap siparişi veren kişiye servis edilir
- Servis sırasında şarap etiketini misafirin görebileceği şekilde tutmalıyız
- Şarap bardağa maksimum 2/3 oranında servis edilmelidir.
- Şişe kibarca kovasına yerleştirilir.ve üzerine bez peçete örtülür.
- Misafirden izin alınarak folyo ve mantarın bulunduğu tabak masadan alınır
- Misafirlerin başka bir istekleri olup olmadığı sorulur ve masadan ayrılınır.
KIRMIZI ŞARAP SERVİSİ
- Kırmızı şaraplar özel sepetlerinde servis edilir.
- Servis ısısı oda sıcaklığıdır fakat şarap üzerinde gösterilen derece ye sadık kalınarak servis edilmelidir.
- Servis beyaz şarap servisinin aynısıdır.
- Masaya şarap damlamasını önlemek için şarap şişesinin boğumuna kadar bir adet bez paçete sarılır.
- Kırmızı şarap bardağa ¾ oranında servis edilmelidir
- Şarap sepete etiketi üstten görülecek şekilde yerleştirilmelidir.
0 yorum:
Yorum Gönder