Merhaba, sitemize HOŞ GELDİNİZ

Bu sitede (blog) hep birlikte bilgilerimizi ve isteklerimizi paylaşacağız.

13 Temmuz 2008 Pazar

HESAP SUNUMU

Hesap defterinin içi kontrol edilmeli,Hesap defterinin içi ve dışı temiz olmalı,Hesap defterinin yırtığı, çiziği ya da hasarı olmamalı,Hesap defterinin içinde tükenmez kalem bulunmalı,Adisyon kontrol edilmeli,Hesap misafire defter kapalı olarak,...

Malzeme Kullanımı ve Bakımı

Yiyecek – İçecek servisinde kullandığımız tüm malzemeler ( Porselenler, Bardaklar, Çatal – Bıçak takımları vb. ) her zaman için temiz, lekesiz, tozsuz, çiziksiz ve hasarsız olmalıdır.Malzemelerin temizliğinde özel makineler ve malzemeler kullanılmalı,Uygulamanın...

İçeceklerin tepsiye konulması

Bardan içeceklerin alınmasıTepsiler temiz ve sağlam olmalıdır,Sipariş fişi ile karşılaştırarak içecekler tepsiye yerleştirilir,Varsa şişe ya da uzun bardaklar tepsinin bizden yana olan tarafına yerleştirilir,İçinde sıcak içecek olan potlar...

KAHVE SERVİSİ

KAHVE SERVİSİYuvarlak tepsi, kahve fincanı, şekerlik, potlar gibi serviste kullanılan tüm malzemeler temiz ve hasarsız olmalı,Süt ılık ve herkese yetecek miktarda olmalı,Kahve fincanı ve potlar sıcak olmalı,Kahve fincanı sapı kahve tabağına...