18 Haziran 2008 Çarşamba

AÇIK BÜFE



Misafirlere yemeklerini taşımaları ve büfeden almaları sırasında yardımcı oluruz.

Hasta, sakat, engelli ya da çocuk misafirlerimizden izin isteyip, kendilerine yardımcı oluruz.

Yemek ve içecek servisini misafirin sağ tarafından yaparız.

Maşa servisini sol taraftan yaparız.

Boşalan tabakları masada bekletmeden hemen toplarız.

Misafirlerimizin su bardaklarının sürekli dolu olmasına dikkat ederiz.

Masalarına yeni oturan misafirlerimizden içecek siparişlerini alırız.

İçecek siparişi alırken, misafirlerimizden siparişlerinin ayrıntılarını öğreniriz.

Siparişleri saat yönünde alır, yine saat yönünde servis ederiz.

Servise masada çocuk varsa önce çocuktan başlarız, daha sonra bayan ve bay şeklinde devam ederiz.

Servis anında misafirlerimizi rahatsız etmeden, sürekli göz kontrolünde tutmalıyız.

Ancak, bakışlarımızla misafirlerimizi göz hapsinde de tutmamalıyız.

Her zaman hizmete hazır, enerjik ve dikkatli olmalıyız.

Misafirlerimizle ya da arkadaşlarımızla konuşurken alçak sesle konuşmalı, kimseyi rahatsız etmemeliyiz.

Maşaların temizliği ve yemeklerin düzenine de özen göstermeliyiz.

Misafirlerimizden gelen yardım taleplerine her zaman olumlu cevap vermeliyiz.



Açık büfelerde hijyen kuralları gereği “ sneeze guard “ denilen cam paravan kullanılması gerekmektedir. Böylece, misafirlerden ya da personelden saç dökülmesi ya da hapşırma sonucu olabilecek riskli olaylara karşı koruma yapılmış olur.

Soğuk yemekler alttan soğutmalı büfede ya da zemini buzla kaplanmış büfelerde korunması gerekir. Soğuk yemekler en fazla 80 derecede büfede sunulur. 80 üzeri ısılarda ise gıdalar 1 saat sonra imha edilmelidir.

Sıcak yemekler ise en az 630 derecede büfede sunulmalı, daha düşük ısılarda ise 2 saat büfelerde tutulmalıdır.


0 yorum: